ORATORIJ 2022

Pred nami so počitniški dnevi in verjetno že razmišljate, kako boste preživeli letošnje počitnice. Ena izmed možnosti je tudi ta, da se udeležite počitniške dejavnosti, ki je še posebej namenjena za otroke – ORATORIJ 2022.
Na oratoriju bomo spoznavali sv. Ignacija Loyolskega in njegovo življenje. Letos namreč mineva 500 let od njegovega spreobrnjenja, obhajamo pa tudi Ignacijevo leto. Ignacij se je rodil leta 1491 v baskovski provinci v Španiji. Rojen je bil v plemiški družini na gradu Loyola, zato si je v otroštvu in mladosti želel, da bi postal vojak. Maja leta 1521, ko je bil star devetnajst let, ga je v času francoskega obleganja španskega mesta Pamplona zadela topovska granata in mu poškodovala nogo. To je pomenilo konec njegove vojaške kariere. Ko je okreval, je prebiral veliko duhovnih knjig in življenjepisov svetnikov. Tako se je spreobrnil in navdušil za svetost. Nekaj časa je živel v samoti, kjer je tudi začel s pisanjem svoje znamenite knjige Duhovne vaje. Pozneje je začel poglobljeno študirati na več univerzah, skupaj s prijatelji je napravil zaobljube čistosti in celibata, s tem dogodkom pa so začeli ustanavljati Družbo Jezusovo. V Italiji je prejel meniško posvečenje in tudi formalno ustanovil novi red, jezuite. Umrl je 31. 7. 1556. Leta 1622 pa je bil razglašen za svetnika.
Kakor lani, tako bomo tudi letos imeli počitniško dejavnost za otroke –  ORATORIJ v zadnjem tednu meseca junija – od 27. junija do 1. julija 2022.
V nedeljo, 3. julija 2022 pa bo zaključna oratorijska sv. maša ob 9. uri.

Oratorij poteka od ponedeljka, 27. junija do petka 1. julija 2022. V nedeljo, 3. julija 2022, ob 9. uri je zaključna oratorijska sv. maša.
Lepo vabljeni in lep pozdrav,
župnik Srečko in skupina pridnih in vnetih animatorjev