Oratorij

Vsako leto poteka v župniji počitniška dejavnost – ORATORIJ, ki je namenjen otrokom od 1. do 8. razreda osnovne šole. Oratorij ima vsako leto drugo temo, vsem temam pa je skupno veliko igre, zanimive delavnice in izleti, ter veliko smeha in veselja. Oratorij običajno poteka prvi teden po zaključku šolskega leta, s pričetkom v ponedeljek in zaključkom v petek, v nedeljo pa nato poteka še oratorijska maša. Dan na oratoriju se za otroke navadno prične ob 9.00 in konča ob 16.00, starši pa lahko dogajanje spoznajo tudi preko oratorijskega časopisa, ki ga udeleženci prinesejo domov.

Vsekakor je oratorij priložnost, da otroci spoznajo in pridobijo nove prijatelje, hkrati pa svoje poletne počitnice preživijo na malo bolj dinamičen in drugačen način.

Oratorij vodimo skupina zagnanih animatorjev, ki vsako leto iščemo sveže ideje, saj bi radi omogočili udeležencem čimbolj zanimivo preživljanje prostega časa. Vedno smo veseli tudi novih moči, tako da če si star/-a več kot 14 let, se oglasi v župnišču Prebold za več informacij.

ORATORIJ 2021

bomo imeli od 23. do 27. avusta.  Naslov letošnjega oratorija je “ORIGINALEN.SEM”

Na oratoriju bomo spoznavali bl. Carla Acutisa. Gre za prav posebnega in sodobnega svetnika, saj je verjetno edini med njimi, ki se lahko pohvali, da je v prostem času rad – programiral.
Bl. Carlo Acutis je naš sodobnik. Rodil se je 3. maja 1991 v Londonu. Njegova starša sta bila uspešna italijanska poslovneža. Septembra 1991 se je družina vrnila v Italijo, v Milano, kjer je Carlo preživel večino svojega življenja.
Carlo je bil v večini pogledov običajen najstnik. Rad je imel računalnike, gledal filme in igral video igre, rad je imel živali in z njimi snemal zabavne videe …
Po drugi strani je bil v marsičem izjemen. Vedno je bil pripravljen pomagati vsakomur: sošolcem, brezdomcem, preprostim priseljencem….
Geslo letošnjega oratorija ORIGINALEN.SEM je navdihnil Carlov citat: »Vsi ljudje so rojeni kot originali (izvirniki), a mnogi umrejo kot fotokopije«. Geslo nas spominja na to, da smo edinstveni in naj taki tudi ostanemo.

Prijavnice dobite v župnišču Prebold.

prijavnica 2021

Oratorij poteka od ponedeljak, 23. do 27. avugsta. V nedeljo, 29. avgusta, ob 9.30 uri je zaključna oratorijska sv. maša.
Otroke, ki bodo sodelovali na oratoriju je potrebno prijaviti do nedelje, 8. avgusta 2021.