Oratorij

Vsako leto poteka v župniji počitniška dejavnost – ORATORIJ, ki je namenjen otrokom od 1. do 8. razreda osnovne šole. Oratorij ima vsako leto drugo temo, vsem temam pa je skupno veliko igre, zanimive delavnice in izleti, ter veliko smeha in veselja. Oratorij običajno poteka prvi teden po zaključku šolskega leta, s pričetkom v ponedeljek in zaključkom v petek, v nedeljo pa nato poteka še oratorijska maša. Dan na oratoriju se za otroke navadno prične ob 9.00 in konča ob 16.00, starši pa lahko dogajanje spoznajo tudi preko oratorijskega časopisa, ki ga udeleženci prinesejo domov.

Vsekakor je oratorij priložnost, da otroci spoznajo in pridobijo nove prijatelje, hkrati pa svoje poletne počitnice preživijo na malo bolj dinamičen in drugačen način.

Oratorij vodimo skupina zagnanih animatorjev, ki vsako leto iščemo sveže ideje, saj bi radi omogočili udeležencem čimbolj zanimivo preživljanje prostega časa. Vedno smo veseli tudi novih moči, tako da če si star/-a več kot 14 let, se oglasi v župnišču Prebold za več informacij.

ORATORIJ 2023

bomo imeli od 26. junija do 2. julija 2023.  Tema letošnjega oratorija je Hobit. 

Tema prihajajočega oratorija je Hobit. Gre za književno delo avtorja J. R. R. Tolkiena, znanega tudi po fantazijski trilogiji Gospodar prstanov. Morda se komu na prvi pogled zdi, da zgodba o škratih, trolih, vilincih in drugih domišljijskih bitjih ni najbolj primerna za oratorijsko temo. Vendar je znano, da je bil avtor Tolkien predan katoličan, ki je teološko in versko vsebino in predvsem sporočilo na eleganten način vpeljal tudi v svoja dela, tako v trilogijo Gospodar prstanov kot tudi v roman Hobit. Bistveno sporočilo, ki ga najdemo v Hobitu, je pomembno razlikovanje med dobrim in zlom, med pravilnim in napačnim, med tisto pravo resnico in krivico.

Prijavnice lahko vzamete tudi v cerkvi v Prebold.

prijavnica 2023

Oratorij poteka od ponedeljka, 26. do petka 30. julija 2023. V nedeljo, 2. julija 2023, ob 9.00 uri je zaključna oratorijska sv. maša.