Oratorij

Vsako leto poteka v župniji počitniška dejavnost – ORATORIJ, ki je namenjen otrokom od 1. do 8. razreda osnovne šole. Oratorij ima vsako leto drugo temo, vsem temam pa je skupno veliko igre, zanimive delavnice in izleti, ter veliko smeha in veselja. Oratorij običajno poteka prvi teden po zaključku šolskega leta, s pričetkom v ponedeljek in zaključkom v petek, v nedeljo pa nato poteka še oratorijska maša. Dan na oratoriju se za otroke navadno prične ob 9.00 in konča ob 16.00, starši pa lahko dogajanje spoznajo tudi preko oratorijskega časopisa, ki ga udeleženci prinesejo domov.

Vsekakor je oratorij priložnost, da otroci spoznajo in pridobijo nove prijatelje, hkrati pa svoje poletne počitnice preživijo na malo bolj dinamičen in drugačen način.

Oratorij vodimo skupina zagnanih animatorjev, ki vsako leto iščemo sveže ideje, saj bi radi omogočili udeležencem čimbolj zanimivo preživljanje prostega časa. Vedno smo veseli tudi novih moči, tako da če si star/-a več kot 14 let, se oglasi v župnišču Prebold za več informacij.

ORATORIJ 2020

Zaradi koronavirusa bomo v letos imeli oratorij v zadnjem tednu avgusta – od 24. do 28. avgusta. Naslov letošnjega oratorija “ZAUPAM, ZATO SI UPAM!”

Na letošnjem oratoriju bomo spoznavali svetopisemsko zgodbo o kraljici Esteri. Ko je bila Estera še zelo majhna, so ji umrli starši, zato je zanjo skrbel bratranec Mardohej. Ta je bil eden od služabnikovm perzijskega kralja Ahasverja, ki je imel palačo v mestu Susan. Ko je kralj zaradi nepokorščine odslovil kraljico Vašti, si je izbral drugo ženo, ki naj bi postala kraljica. po državi so iskali novo kraljico in izbrali mlado in lepo judinjo Estero. Ko je prišla na dvor, je bila krlaju zelo všeč in postavil jo je za kraljico, ki je pozneje s svojim pogumnim posredovanjem rešila svoje ljudstvo.

Kraljico Estero odlikujejo kreposti, kot so lepota, odgovornost, zavedanje pomena posta in molitve, zaupanja in hvaležnost, ki jih bomo pobliže spoznavali na oratoriju.

Prijavnice dobite v župnišču Prebold.

prijavnica – oratorij 2020

Oratorij poteka od torka 24. do 28. avugsta. V nedeljo, 30. avgusta, ob 9.30 uri je zaključna oratorijska sv. maša.
Otroke, ki bodo sodelovali na oratoriju je potrebno prijaviti do nedelje, 16. avgusta 2020.