Za skupine – Anin dom

Anin dom je pastoralni dom župnije Prebold (veroučni in drugi pastoralni prostori). Hkrati je namenjen skupinam predvsem za duhovne vaje in druga srečanja.

Dom ima dvorano, dve veroučni učilnici, ki se lahko uporabljata, tri spalnice-pogradi (12 ležišč, 16 ležišč in 18 ležišč; skupaj 46 ležišč), kuhinjo in jedilnico; dva WC-ja in v sklopu WC-ja tuš kabina. V spalnicah na pogradu je z rjuho pokrit jogi, zglavnik in odeja. Za spanje je potrebno imeti s seboj: ali spalno vrečo ali dve rjuhi. Potrebni so copati. V dvorani je na razpolago platno in projektor, ki se lahko nastavita za projekcijo, film … Dom zaključuje ulico oziroma trg in je zadnja hiša v ulici, zato je pred domom veliko prostora; asfaltna in travnata površina. Zunanjost in okolico si lahko pogledate na Street view.

Kuhinja je na razpolago. Hrana, priprava in kuhanje obrokov je na skrbi skupine.

V zimskem času je v kapeli tedenska sv. maša ob 18. uri. Za skupine je najbolje, da najavijo svoj prihod ob 18.30 (po sv. maši). Ob nedeljah je sv. maša v kapeli ob 7.00. Takrat glede tišine zaradi sv. maše ni težav, ker običajno še vsi spijo (če verjamete ha-ha).

V domu je tudi kapela. Najsvetejše je v tabernaklju. Za duhovnike: v zakristiji je vse potrebno za sv. mašo.