ORATORIJ 2024: 1. – 5. 7.

Glavni lik oratorija je prerok Danijel.

Daniel, čigar ime pomeni ‘moj sodnik je Bog’, je četrti med velikimi preroki stare zaveze. Bil je Judovega, plemenitega, po sodbi nekaterih celo kraljevskega rodu. Pri prvi preselitvi Judov v Babilon je prišel v sužnost okoli leta 605 pred Kristusom.

Kralj Nebukadnezar ga je s tremi drugimi judovskimi mladeniči sprejel na svoj dvor, kjer je bil vzgojen za službo na dvoru. S svojo modrostjo, podarjeno od Boga, si je pridobil ugled in se povzpel do odgovornih služb, kar je vzbudilo zavist nekaterih njegovih podrejenih. Ovadili so ga, da zaničuje kralja Darija, ker se noče klanjati njegovi podobi. Zato je bil vržen v levnjak, iz katerega pa ga je Bog čudežno rešil. Daniel se je odlikoval s svojo modrostjo, zvestobo in zaupanjem Bogu tudi v najtežjih preizkušnjah. Spremljali bomo njegovo vzgojo, njegov prihod v izgnanstvo na babilonskem dvoru, njegovo sposobnost razlaganja sanj, preizkušnjo njegovih tovarišev v goreči peči, Danielovo modrost in pravičnost, ko je po krivem obtoženo Suzano rešil pred kamenjanjem, in njegovo krivo obtožbo, zaradi katere je bil vržen v levjo jamo, iz katere pa ga je – kot že omenjeno  Bog čudežno rešil.

Prijavnico 2024 boste kmalu lahko sneli z župnijske naslovne strani:

Naslovna stran/Delujoči v župniji /oratorij

Oratorij poteka od ponedeljka, 1. do petka 5. julija 2024. V nedeljo, 7. julija 2024, ob 9. uri je zaključna oratorijska sv. maša.
Lepo vabljeni in lep pozdrav,
župnik Srečko in skupina pridnih in vnetih animatorjev.