Oratorij

Vsako leto poteka v župniji počitniška dejavnost – ORATORIJ, ki je namenjen otrokom od 1. do 8. razreda osnovne šole. Oratorij ima vsako leto drugo temo, vsem temam pa je skupno veliko igre, zanimive delavnice in izleti, ter veliko smeha in veselja. Oratorij običajno poteka prvi teden po zaključku šolskega leta, s pričetkom v ponedeljek in zaključkom v petek, v nedeljo pa nato poteka še oratorijska maša. Dan na oratoriju se za otroke navadno prične ob 9.00 in konča ob 16.00, starši pa lahko dogajanje spoznajo tudi preko oratorijskega časopisa, ki ga udeleženci prinesejo domov.

Vsekakor je oratorij priložnost, da otroci spoznajo in pridobijo nove prijatelje, hkrati pa svoje poletne počitnice preživijo na malo bolj dinamičen in drugačen način.

Oratorij vodimo skupina zagnanih animatorjev, ki vsako leto iščemo sveže ideje, saj bi radi omogočili udeležencem čimbolj zanimivo preživljanje prostega časa. Vedno smo veseli tudi novih moči, tako da če si star/-a več kot 14 let, se oglasi v župnišču Prebold za več informacij.

NEKAJ FOTO UTRINKOV IZ ORATORIJA 2018

Zahvaljujem se vsem, ki ste pomagali pri izvedbi letošnjega oratorija: animatorjem, kuharicama, Župnijski Karitas, občini Prebold in seveda staršem, da ste nam zaupali svoje otroke.
Oratorija se je udeležilo 62 otrok. Za njihovo varnost in dober potek oratorija je skrbelo 26 animatorjev.
V dnevih od 25. do 29. junija smo spoznavali življenje božjega služabnika Friderika Ireneja Baraga. Bili smo tudi na izletu: ogledali smo si Baragovo rojstno hišo, pa krstni kamen v Dobrniču, kjer je bil krščen, ter najstarejši samostan na slovenskem.
Ti dnevi so bili dnevi veselja, igre, zabave, ustvarjanja, druženja in molitve. Naj oratorijski duh še dolgo časa odmeva v naših srcih.

ORATORIJ 2019

V letu 2019 bo za oratorijsko temo spet na vrsti literarni junak. Spoznavali bomo slovenskega junaka Petra Klepca.

Peter Klepec je najprej slovenski junak, čigar zgodba je globoko zakoreninjena v naših pripovedkah. Lahko rečemo, da pooseblja tisto najboljše v slovenskem narodu, ki je na videz majhen in slaboten, a v sebi skriva neizmerno moč, ki zlomi katero koli velesilo. Vrednote, po kateri živi in se ravna, pa so temeljne krščanske vrednote: odpuščanje, zaupanje, vera, ljubezen, ponižnost, delo, pomoč bližnjemu …

Kako se bo končala zgodba o Petru Klepcu boste spoznali na ORATORIJU 2019, ki bo od 25. do 30. junija 2019! J Prijavnice dobite v župnišču Prebold. na razpolago od 13. maja naprej.

oratorij-prijavnica 2019

Oratorij poteka od torka 25. do nedelje 30. junija.
Otroke, ki bodo sodelovali na oratoriju je potrebno prijaviti do nedelje, 16. junija 2019.