Oratorij

Vsako leto poteka v župniji počitniška dejavnost – ORATORIJ, ki je namenjen otrokom od 1. do 8. razreda osnovne šole. Oratorij ima vsako leto drugo temo, vsem temam pa je skupno veliko igre, zanimive delavnice in izleti, ter veliko smeha in veselja. Oratorij običajno poteka prvi teden po zaključku šolskega leta, s pričetkom v ponedeljek in zaključkom v petek, v nedeljo pa nato poteka še oratorijska maša. Dan na oratoriju se za otroke navadno prične ob 9.00 in konča ob 16.00, starši pa lahko dogajanje spoznajo tudi preko oratorijskega časopisa, ki ga udeleženci prinesejo domov.

Vsekakor je oratorij priložnost, da otroci spoznajo in pridobijo nove prijatelje, hkrati pa svoje poletne počitnice preživijo na malo bolj dinamičen in drugačen način.

Oratorij vodimo skupina zagnanih animatorjev, ki vsako leto iščemo sveže ideje, saj bi radi omogočili udeležencem čimbolj zanimivo preživljanje prostega časa. Vedno smo veseli tudi novih moči, tako da če si star/-a več kot 14 let, se oglasi v župnišču Prebold za več informacij.

NEKAJ FOTO UTRINKOV IZ ORATORIJA 2018

Zahvaljujem se vsem, ki ste pomagali pri izvedbi letošnjega oratorija: animatorjem, kuharicama, Župnijski Karitas, občini Prebold in seveda staršem, da ste nam zaupali svoje otroke.
Oratorija se je udeležilo 62 otrok. Za njihovo varnost in dober potek oratorija je skrbelo 26 animatorjev.
V dnevih od 25. do 29. junija smo spoznavali življenje božjega služabnika Friderika Ireneja Baraga. Bili smo tudi na izletu: ogledali smo si Baragovo rojstno hišo, pa krstni kamen v Dobrniču, kjer je bil krščen, ter najstarejši samostan na slovenskem.
Ti dnevi so bili dnevi veselja, igre, zabave, ustvarjanja, druženja in molitve. Naj oratorijski duh še dolgo časa odmeva v naših srcih.

ORATORIJ 2018

Naslov letošnjega oratorija je ENO JE POTREBNO! Obhajamo 150-letnico smrti Friderika Ireneja Barage, velikega Slovenca, ki je bil misijonar med Indijanci v Severni Ameriki. Geslo Eno je potrebno povzema njegovo življenje, saj se je vse življenje trudil, da bi Indijancem prinesel veselo oznanilo evangelija. Vse svoje življenje je daroval zanje in za rešitev njihovih duš. Letošnji oratorij je priložnost, da poživimo našo misijonsko zavest. Vsi otroci in mladi na oratorijih so povabljeni, da se pridružijo skupni misijonski akciji. Hkrati pa lahko vedno znova razmišljamo o tem, kako biti pričevalci tam, kjer živimo.

Letošnja zgodba spremlja Friderika Baraga od njegove odločitve za študij, za duhovništvo in za misijone do njegovega škofovskega posvečenja.
Poudarek v zgodbi je na njegovem delu med Indijanci.
Skozi njegovo življenje bodo izpostavljene vrednote odločitev, kultura, krst, nenavezanost in gorečnost

oratorij – prijavnica 2018

Oratorij bo potekal od 25. do 29. junija.
Otroke, ki bodo sodelovali na oratoriju je potrebno prijaviti do nedelje, 17. junija 2018.