LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Zopet je prišla med nas. Kljub težkim časom.
Skavti bodo tudi letos v naše župnije prinesli LUČ MIRU IZ BETLEHEMA.
Letos jo potrebujemo bolj kot kdajkoli prej.

Plamen Luči miru iz Betlehema je v Slovenijo prispel v soboto, 12. decembra. Slovenska delegacija ga je iz Avstrije prejela na mejnem prehodu Šentilj, od tam se je plamen preko občinskih meja prenesel po vsej Sloveniji.

V naših župnijah boste Luč miru iz Betlehema lahko prejeli v nedeljo, 20. decembra med 15. in 17. uro. Plamen se bo delil istočasno na naslednjih mestih:
* Prebold – cerkev Sv. Pavel (v cerkev vstopite skozi glavni vhod in jo zapustite pri zakristijskih vratih),
* Kaplja vas – Markova kapela,
* Šešče – pri Sopotnikovih,
* Latkova vas – pri gasilskem domu,
* Matke – pri gasilskem domu,
* Sv. Lovrenc – pri cerkvi,
* Sv. Andraž nad Polzelo – pod nadstreškom pri mrliški vežici.

Tukaj pa je še povezavo do zemljevida z vsemi lokacijami kamor bodo naši skavti ponesli plamen: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1-iThQsBPawLyf5iJHVHi8EBVBfCtiA4s&usp=sharing

Nekaj sveč je na voljo za delitev plamena, sicer pa s sabo prinesite sveče, da boste lahko domov odnesli plamen!

Geslo letošnje akcije: Prižgimo bližino!

Poslanica
Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje.
Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek.
Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej.
Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot.
Prižgimo luč. Obdržimo bližino!

Sporočilo letošnje poslanice nas poskuša spomniti, da sta ljubezen in bližina v teh nekoliko tesnobnih časih ključnega pomena. Ker vsako majhno dejanje, ki izkazuje bližino, dobroto, ljubezen, danes še veliko bolj sveti in vliva upanje, ne glede na to, kako majhno je. Vsaka luč šteje, saj se v temi vidi tudi čisto drobceno lučko. In teh dejanj naš svet danes še posebej potrebuje, tihih in drobnih sporočil, da v mrzlih časih oddaljenosti nismo sami. Da nekdo misli na nas, da nekdo moli za nas, da je nekomu mar za nas.
Če tega ne moremo pokazati z objemi in poljubi, to še ni izgovor, da ne moremo drug drugemu izkazati bližine. Nasprotno, vse to nas sili, da poiščemo nove poti, nove načine, morda celo še bolj pristne in iskrene. Če hoče, ljubezen vedno najde pot. Ljubezen sveti in ogreje tudi s klicem, pismom, sporočilom, tudi prijaznim pozdravom dveh, ki se sicer skrivata za masko. Ljubezen ne ogroža varnosti. Samo sveti in greje, da jo začutimo drug v drugem.
Naša poslanica je majhen plamen, ki računa na vas, da ga razširite. Prinašamo jo v pričakovanju božiča, katerega sporočilo je ravno Božja bližina vsakemu človeku. Zato je naloga vseh, ki verjamemo Vanj in v Njegov prihod med nas, da poskrbimo, da se nihče v tem času ne bo počutil sam. Da po svojih močeh, na kakršen koli način že, drug drugemu prižgemo bližino. To si dolgujemo kot ljudje.